Home > Blogg, Trening > Tren variert

Tren variert

August 7th, 2019

Mange nordmenn ønsker å ha en sunn og variert livsstil, men i en travel hverdag er det ikke alltid like lett å sette av tid til å planlegge treningsøktene slik at de blir varierte og minst mulig belastende. Dette ender ofte med at folk trener ensidig og lite variert, for eksempel med kun løping.Dette kan på sikt føre til uheldig belastning på knær eller andre kroppsdeler, og i verste fall langvarige treningskader. For å unngå dette, bør du trene på en variert måte, noe som innebærer at du ikke trener samme del av kroppen hver gang du er i fysisk aktivitet. På denne måten ivaretar du kroppen!

Hvordan legge en treningsplan?

Det trenger ikke være vanskelig å begynne å trene variert. Hvis du pleier å løpe, kan du for eksempel veksle av med litt sykling. Husk på at det er viktig å kjøpe riktig tilbehør og en god sykkel som passer terrenget du skal sykle i. Invester i noe som varer mer enn én sesong!Når du har utstyret på plass, er det egentlig bare å sette i gang. Lag gjerne en plan for hvilke ukedager du skal trene med de ulike treningsmetodene. Du kan for eksempel løpe på mandagene og sykle på torsdagene, og kanskje gå noen mindre belastende turer innimellom, eller trene styrke i overkroppen.

Fallgruver

Det er lurt å tenke over at den treningsmetoden du velger er noe du kan tenke deg å holde på med i lang tid. Ofte ender folk opp med å kjøpe dyrt utstyr, som for eksempel tredemøller eller klatreutstyr, som ender opp med å ikke bli brukt mer enn én gang.Tenk realistisk når du velger treningsform, og tenk på at du skal drive på med det ikke bare denne uken, men også de 100 neste ukene – om ikke lenger. Dette er også mye mer økonomisk, og du slipper å kaste bort penger på utstyr som bare ligger og samler støv.

Categories: Blogg, Trening Tags: