Home > Blogg, Trening > Trening under graviditet

Trening under graviditet

November 16th, 2022

Alle kvinner opplever sin graviditet forskjellig, men å trene under svangerskapet kan gi deg mange fordeler. Å trene jevnlig kan bidra til å redusere både kvalme, tretthet og smerter. I tillegg gjør trening også at du beholder styrken og kondisjonen din, som igjen ofte resulterer i god helse under svangerskapet.

Denne type trening anbefales når du er gravid

Hvis du allerede er en ganske aktiv person, kan du fortsette å trene omtrent som normalt de første månedene. Deretter kan du gradvis redusere intensiteten utover i svangerskapet. Både kondisjonstrening og styrketrening på et fornuftig nivå er sunt og bra når du venter barn. Det styrker kroppen, og hjelper også til med å forhindre komplikasjoner under svangerskapet. Normalt er det ingen risiko forbundet med fysisk aktivitet og trening verken for deg eller barnet under svangerskapet eller ved fødselen. På denne siden får du tips til hvordan trene fornuftig og bra under svangerskapet.

Hjelp til trening ved komplikasjoner

Opplever du komplikasjoner under svangerskapet som for eksempel bekkenløsning, bør du konferere med legen din, og få god hjelp hos en naprapat eller fysioterapeut som er ekspert på kvinnehelse. Disse kan gi deg gode råd og lage en skreddersydd plan for trening gjennom svangerskapet ditt.

Categories: Blogg, Trening Tags: