Home > Blogg, Trening > Trening og den viktige hvilen

Trening og den viktige hvilen

January 7th, 2020

Hvor viktig er det egentlig å hvile når du trener? Hvilke effekter har hvile på kroppen etter trening? For deg som trener og vil bli sterkere, er faktisk hvile like viktig som å gjennomføre en hard treningsøkt.

Det skjer det mye i kroppen

Under en treningsøkt skjer det mye i kroppen og musklene. Blant annet skjer det en slitasje og nedbryting av muskulaturen, og det er viktig for kroppen å få mulighet til å bygge seg opp igjen. Denne gjenoppbyggingen skjer i hvileperioden. Hvis man trener hardt hver dag, er det ekstra viktig å restituere seg innimellom. Hvor mye restitusjon du trenger, kommer blant annet an på formen din, søvn og kosthold.

Hva kan du bruke hviledagene til?

På hviledagene er det viktig å ta ekstra godt vare på deg selv. Du bør spise sunt og godt og tilføre kroppen viktige næringsstoffer. Det finnes mange gode oppskrifter på restitusjonsmat på nettet. Les en god bok, gå en rolig tur med familien og sov en ekstra time hvis du trenger det. Du kan også fylle dagen med å se på TV eller spille dataspill på nett, for eksempel casinospill på nettsiden Videoslots.com. Det viktigste er at du slapper godt av og henter ny energi med de aktivitetene du velger å gjøre. De skal være avslappende og bidra til at kroppen bygger seg opp igjen.

Variert intensitet og restitusjonstrening

Hvis du synes det er for mye å ta et par dager i uken med ren restitusjon, kan du med fordel variere intensiteten på treningsøktene dine. Legg for eksempel inn en restitusjonsøkt i stedet for å ta helt fri fra treningen. Dette er en treningsøkt med en god del lavere intensitet enn de hardeste treningsøktene dine. Gjør du dette, får du beveget deg og føler at du er aktiv, men kroppen vil ikke brytes ned på samme måte som ved hardtrening. Slik trening kan for eksempel være en rask gåtur, svømming eller andre lettere aktiviteter. Med restitusjonstrening hjelper du kroppen med å hente seg inn og restituere seg.

Categories: Blogg, Trening Tags: